Historien bag Bridgewalking

I 2011 går en lokal borger fra Middelfart – Mogens Rasmussen – op til den daværende kommunaldirektør i Middelfart Kommune og foreslår, at der etableres Bridgewalking i brokonstruktionen af Den Gamle Lillebæltsbro. Mogens Rasmussen havde set BaneDanmarks folk arbejde i toppen af brokonstruktionen og havde tænkt, at det kunne være spændende selv at få lov til at komme så højt til vejrs. Da han på en ferie i Australien var oppe i toppen af Sydney Harbour Bridge blev han overbevist. Det skulle vi også have ved Lillebælt.

Kommunaldirektør Søren Andersen giver ideen videre til Martin Albertsen, der er stabschef ved Middelfart Kommune. Martin Albertsen sikrer opbakning til samarbejdsprojektet fra Fredericia Kommune og etablerer en lille gruppe på tværs af de to kommuner, der arbejder videre med ideen.

Den 7. november 2011 bliver der sendt en fælles ansøgning til BaneDanmark. Den 24. februar 2012 kommer der svar fra BaneDanmark, der foreslår, at man mødes for at undersøge mulighederne for at etablere en turistattraktion i brokonstruktionen – samtidig med, at broen stadig skal fungere som en vigtig færdselsåre.

I de kommende måneder bliver der udarbejdet businesscase, markedsundersøgelse og sendt ansøgninger afsted til relevante instanser.

Og endelig den 21. december 2012 kommer der svar fra Transportministeriet, hvor minister Henrik Dam Kristensen giver sin opbakning til ideen og skriver, at han glæder sig til at følge projektet.

 

Ved indvielsen den 10. maj 2015 er det ikke længere Henrik Dam Kristensen, der er transportminister, men derimod Magnus Heunicke. Han holdt tale ved indvielsen, ligesom der også var taler fra de to borgmestre Jacob Bjerregaard (Fredericia Kommune) og Steen Dahlstrøm (Middelfart Kommune), den australske ambassadør Damien Miller og administrerende direktør i BaneDanmark Jesper Hansen, før kronprinsesse Mary 60 meter over Lillebælt erklærede Bridgewalking for åben.

 

 

 

 

Mogens Rasmussen er blevet hædret flere gange for sin idé. Her får han overrakt Fynske Banks Initiativpris 2017: